Jumaat, Januari 1

FAHAMI KONFLIK DI HATI
CINTA
Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. Kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya.
dalam kata lain : cinta di tujukan kepada seseorang yang kita selalu ingat dan mimpi. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yang ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tahu saja.

SAYANG
Kita memerlukan dia masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. Selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita.
dalam kata lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dengan masalah kita dan kita juga boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya.

SUKA
Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Apabila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi kita taklah rindu sangat kat dia kalau tak berjumpa seminggu.
dalam kata lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekiranya usus kita dah nak pecah.

MINAT
Ada sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.
dalam kata lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan.

Tetapi kita kena ingat juga bahawa tanpa minat , suka, dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan