Khamis, Jun 25

Tips Untuk Menjadi KayaTak kira sapa pon ..kat dunia..pasti..ada keinginan untuk jadi orang kaya..tu perasaan yang normal..semua orang ada keinginan ..tp yangmembezakan setiap orang..sejauhmana kita berusaha ke arah itu...ke arah mencapai matlamat..menurut persatuan orang2 kaya..yang sudi berkongsi rahsia kejayaan mereka...di bawah ni ler tip2 nak jadi kaya..aku pon tengah cuba juga nie...tapi..aku suka kongsikan rahsia ni ngan semua sahabat2 pembaca..agar kita dapat menyumbang sesuatu pada bangsa dan orang2 yang kita sayang..hehe sama2le kita merusaha dan terus berusaha..
1. Mereka yang kaya percaya mereka boleh menjadi kaya.Jika anda ragu-ragu dengan kemampuan menjadi kaya, ambil mana-mana majalah perniagaan dan lihat laporan mengenai kejayaan yang dicapai ramai ahli perniagaan.Jangan fikir anda tidak mempunyai bakat seperti mereka. Sebaliknya cari jalan bagaimana mendapatkan kemahiran itu. Percayalah, jika anda sendiri tidak yakin bahawa anda boleh menjadi kaya, anda tidak akan berpeluang merasainya.
2. Mereka yang kaya meluangkan masa dan tenaga untuk belajar mengenai wang.Biarpun terlalu menginginkan wang mereka menokok. ramai yang tidak meluangkan masa belajar dan memahirkan diri mengenai kaedah menjana wang. Sedangkan orang kaya sering meluangkan masa dan berusaha 'melebatkan' wang.
3. Mereka yang kaya mendapatkan nasihat kewangan betul. Antara rahsia penting golongan hartawan ialah mereka tidak bergantung sepenuhnya kepada institusi kewangan untuk mendapatkan nasihat. Ini kerana kebanyakan daripada institusi terbabit hanya mahu menjual produk dan perkhidmatan yang menguntungkan mereka saja. Golongan kaya akan mendapatkan khidmat nasihat dari pihak profesional dan berkecuali dalam menguruskan kewangan mereka.
4. Mereka yang kaya bijak mengaplikasikan teknik menjana kekayaanUntuk mengaplikasi teknik menjana kekayaan bukan mudah. Ia memerlukan perubahan tabiat, kebiasaan dan keselesaan yang tidak memberikan keuntungan. Jika ingin berjaya, anda mesti bersedia untuk mengubah amalan tidak produktif anda selama ini.
5. Mereka yang kaya tahu bahawa mereka ingin menjadi kaya.Istilah 'kebebasan kewangan' sememangnya sukar untuk memotivasikan diri. Tapi bagi golongan kaya, mereka tahu bagaimana kebebasan kewangan memberi manfaat kepada mereka. Misalnya, peluang menghabiskan lebih masa bersama keluarga, melancong dan sebagainya. Pendek kata, mereka tahu mengapa mereka perlu menjadi kaya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan