Khamis, Jun 25

14 Tip Tawan Jiwa Sahabat
Kehadiran sehabat karib di sisi boleh di anggap sebagai satu anugerah yang tidak ternilai hebatnya. untuk memastikan hubungan persahabatan itu mampu bertahan lama, kamu perlu bijak mengendalikannya. Salah satu cara yang paling mudah adalah, membeli jiwa sahabat. Disini diberikan 14 tip berkesan untuk membeli jiwa sahabat.Adakah anda gembira dengan artikel, informasi dan segalanya disini? Kami ingin melihat perasaan anda mengenai laman blog ini.
1. Pujipenampilannya, khususnya di hari-hati istimewa sahabat seperti di hati jadinya atau ketika sahabat ingin melangkah ke sesuatu majlis istimewa.
2. Ketika sahabat tidak menyedari, dandanan rambutnya tidak rapi, dengan spontan kamu bantu sahabat untuk merapikannya.
3. Temankan sahabat sewaktu si sahabat sedang sibuk berdandan untuk memenuhi temu janji pertamanya bersama si dia,
4. Pujilah sahabat di depan kekasihnya, secara tidak langsung kekasih hati sehabat kamu itu tahu tentang kelebihan taman wanitanya itu. Jadi, kekasihnya akan bertambah sayang pada sahabat kamu itu. Sahabat pasti akan lebih menghargai kamu.
5. Ucapkan 'terima kasih' jika si sahabat menginap di rumah kamu. Tindakan kamu itu secara tidak lang sung menggambarkan bahawa kamu cukup senang dengan kehadirannya.
6. Bela dan pertahankanlah sahabat apabila anda rakan lain yang menyindur tentang kesalahannya di hadapan org ramai.
7. Berikan komen positif jika si sahabat membeli sesuatu barang baru, sahabat pasti gembira jika kamu menyedari setiap pertambahan barang miliknya.
8. Jangan kedekut dengan ketawa jika si sahabat menceritakan sesuatu kisah lucu dengan kamu. walaupun kamu pernah mendengar cerita lucunya itu sebelum, tetaplah ketawa.
9. Sesekali, kamu boleh mengajak sahabat memakai baju yang sama atau seakan-akan sama dengan kamu. tetapi, kamu berilah sahabat yang memilih sendiri tema baju yang diinginkanya
10. Berikan sahabat kejutan dengan menyelitkan coklat kegemarannya di mana-mana tempat yang disedari oleh sahabat
11. Jika sahabat berada dalam keadaan penat atau selepas mengalami emosi marah, tidak salah jika kamu memberikan urutan riungan kepadanya. dengan cara ini, kamu boleh membantu sahabat meredakan tekanannya.
12. cuba kamu kumpulkan gambar dan maklumat tentang artis atau apa jua perkara yang di gemari oleh sahabat. kamu berikan kepada sahabat, pasti sahabat menghargainya.
13. Jadikan pemaaf, tetap tersenyum sekiranya sahabat berpatahkan sepit rambut kecil milikmu. kamu boleh beli yang baru kan
14. Sewaktu sahabat menyatakan rasa kesalnya selepas melaukan sesuatu kesalahan, kamu suarakan padanya "jangan bimbang, kamu masih belum terlambat untuk memperbetulkan keadaan".

Tiada ulasan:

Catat Ulasan